Selasa, 17 Julai 2012

Selepas setahun menyepi....

LIFE must goes on..selepas setahun meninggalkan laman blog hari ini diriku terfikir untuk teruskan semula minat ku dalam bidang penulisan ini biar apa pun yang telah aku lalui selama ini...dugaan ini tanda sayang ALLAH pada diriku sebagai hambanya. Sesungguhnya bersyukur pada hadratnya kerana aku diantara ribuan hambanya yang terpilih untuk menerima dugaan hidup yang mempunyai 10001 hikmah kebaikan dan keburukan buat hidupku. Dalam sedar atau tidak Alhamdulillah bulan Ramadhan kembali lagi pada tahun ini...Sebelum lupa,saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak & SELAMAT BERPUASA SEBULAN RAMADHAN kpd semua rakan2 bloggers , semoga kita dapat merebut peluang pada bulan yang mulia dan suci ini untuk memperbanyakkan amal ibadah kita,dan merebut peluang malam lailatul Qadr,malam yg lebih baik dari seribu bulan (Al-Qadr)."Wahai orang-orang yang beriman ! Diwajibkan kepada kamu puasa sebagaimana telah diwajibkan atas orang-orang yang sebelum kamu,supaya kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa." (S.al-Baqarah:183)
"Hindarkanlah dosa di setiap anggota Kalau boleh dosa hati jua Kerana dosa itu merosakkan pahala Agar kita tidak mensiakan Ramadhan Isilah Ramadhan dgn sebaiknya Kerana ia datang setahun sekali Tahun hadapan belum tentu jumpa Kerna kita mati bila-bila masa"

Tiada ulasan:

Persahabatan Yg Sejati Akan Membawa Kpd Kerinduan Yg Abadi, Org Yg Rugi Ialah Org yG Tidak Memperolehi Sahabat & Yg Paling Rugi Ialah Dtinggalkan Sahabat. Sesungguhnya Persahabatan Itu Lebih Unggul Drpd Percintaan, Tanpa Persahabatan Percintaan Akan Berakhir, Tetapi Tanpa Percintaan Sahabat Blh Kekal.


Oleh Itu Hargailah Persahabatan Yg Terjalin, Kerana Sahabat Mewakili Sesuatu Kekuatan. Sahabat Yg Paling Baik Adalah "DIRI" Kita Sendiri Yg Tahu Menilai Setiap Apa Yg Kita Lakukan. Hadiah Yg Paling Berharga Dlm Erti Kata Sahabat Yg Sebenar.


Bergaullah Dngn Manusia Sebaiknya Sehingga Kalau Kamu Mati Mereka Tanggisi Dan Kalau Hidup Mereka Selalu Merindu.......


Yg Indah Itu Pertemuan..... Yg Manis Itu Kemesraan..... Yg Pahit Itu Perpisahan.... Yg Tinggal Hanya Kenangan.....