Selasa, 19 Januari 2010

Temanku....Manusia paling rugi di dunia adalah manusia yang tidak dapat menikmati bahagia. Dia rugi kerana bahagia boleh membuat dia jadi gembira selama mana yang dia mahu. Dia amat rugi kerana mengecapi bahagia menjadikan dia rajin berusaha membina hidup lebih sempurna.

Bahagia cinta letaknya dihati, bukan pada harta, wang dan segala bentuk material. Ia lahir dari hati, menyentuh hati lain. Harta, wang dan segala bentuk material hanya alat yang dipergunakan untuk mengubah rasa bahagia, smaa ada untuk memunculkannya atau untuk menambah tahapnya menjadi lebih tinggi.

Kita memberikan sesuatu pada orang yang kita cinta, supaya dia berasa bahagia. Sebagai balasan, satu hari kita juga akan diberikan sesuatu olehnya, kerana kita membuat dia bahagia. Life is about giving and receiving. Cinta adalah proses memberi dan menerima.

Cinta jadi bahagia bila masing-masing saling memberi kemaafan dan meminta kemaafan. Mulai hari ini, ubahlah sikap Anda. Jadilah seorang yang pemaaf. Dalam rasa maaf, ada bahagia cinta.

Tiada ulasan:

Persahabatan Yg Sejati Akan Membawa Kpd Kerinduan Yg Abadi, Org Yg Rugi Ialah Org yG Tidak Memperolehi Sahabat & Yg Paling Rugi Ialah Dtinggalkan Sahabat. Sesungguhnya Persahabatan Itu Lebih Unggul Drpd Percintaan, Tanpa Persahabatan Percintaan Akan Berakhir, Tetapi Tanpa Percintaan Sahabat Blh Kekal.


Oleh Itu Hargailah Persahabatan Yg Terjalin, Kerana Sahabat Mewakili Sesuatu Kekuatan. Sahabat Yg Paling Baik Adalah "DIRI" Kita Sendiri Yg Tahu Menilai Setiap Apa Yg Kita Lakukan. Hadiah Yg Paling Berharga Dlm Erti Kata Sahabat Yg Sebenar.


Bergaullah Dngn Manusia Sebaiknya Sehingga Kalau Kamu Mati Mereka Tanggisi Dan Kalau Hidup Mereka Selalu Merindu.......


Yg Indah Itu Pertemuan..... Yg Manis Itu Kemesraan..... Yg Pahit Itu Perpisahan.... Yg Tinggal Hanya Kenangan.....