Ahad, 22 November 2009

Nukilan ku...

Tersentak..

Terpana akan kehidupan yg bagaikan roda.terkapai-kapai melawan ombak dilautan.Namun ku kuatkan diri dari hanyut bersama derasnya air yang mengalir.Hanya pasrah dan kejujuran dalam diri kental diiringi imbauan kembali mereka yang telah pergi..

Rindu...

Rindukan kesempurnaan hidup.Pilunya hati dikelilingi suasana berliku. Walaupun tersergam di sisi mahligai istana lengkap segalanya ianya hanyalah pelengkap diri yang tiada makna. Ketidak tenangan hati tetap menghantui..

Menyesalkah?

Kesepian..Kehampaan..Kerinduaan...

Bagaikan teman saban hari. Tiada siapa yang akan mengerti. Suara yang nyaring di iringi pandangan nan menusuk..

Perintah yang tiada bantahan walaupun hati tak lekang dari gomelan..Tiada siapa mendengar hanya dinding dan hiasan warna sama warna dengan hati tidak keruan. Tidak pasti sampai bila namun terlihat seketika senyuman..layanan istimewa dan ketawa kedengaran..serta kebenaran terpaksa..Penyeksaan terlerai..

Sayangkah? Cintakah?

Iannya hanya sementara cuma..yang pasti kepercayaan masih terhalang. Tersangkar kembali di mahligai indah nan hati yang terluka sentiasa tercari2cari apakah sebenarnya yang tersirat apakah itu telah tersurat. Apakah masih ada sinar..Kebahagian..yang pasti tuhan penentu segalanya...

Tiada ulasan:

Persahabatan Yg Sejati Akan Membawa Kpd Kerinduan Yg Abadi, Org Yg Rugi Ialah Org yG Tidak Memperolehi Sahabat & Yg Paling Rugi Ialah Dtinggalkan Sahabat. Sesungguhnya Persahabatan Itu Lebih Unggul Drpd Percintaan, Tanpa Persahabatan Percintaan Akan Berakhir, Tetapi Tanpa Percintaan Sahabat Blh Kekal.


Oleh Itu Hargailah Persahabatan Yg Terjalin, Kerana Sahabat Mewakili Sesuatu Kekuatan. Sahabat Yg Paling Baik Adalah "DIRI" Kita Sendiri Yg Tahu Menilai Setiap Apa Yg Kita Lakukan. Hadiah Yg Paling Berharga Dlm Erti Kata Sahabat Yg Sebenar.


Bergaullah Dngn Manusia Sebaiknya Sehingga Kalau Kamu Mati Mereka Tanggisi Dan Kalau Hidup Mereka Selalu Merindu.......


Yg Indah Itu Pertemuan..... Yg Manis Itu Kemesraan..... Yg Pahit Itu Perpisahan.... Yg Tinggal Hanya Kenangan.....